Hastane İlaçlama
Hastane İlaçlama
Hastahane ilaçlaması çok yüksek hassasiyet gerektiren bir konudur. Haşere istilası en üst boyunda olmadığı sürece pülverizatör ile hassas uygulama gerçekleştirilmesi gerekir. Kullanılan ilaçlar profesyonel kullanıma ve hastane içerisindeki ortama uygun formülü olması gerekir.

Odalarının İlaçlaması
Hastahane odaları ve koridorlarının pülverizatör ile hassas uygulama yapılması gerekir. İlaçlanan ortamların boşaltılmasına veya boş kalmasına gerek duyulmamaktadır. Sadece odalarda yatan hasta bulunmaması yeterlidir. Hastanede kullandığımız ilaç türleri insanlarda sağlık açısından bir tehdit oluşturmamaktadır. Hastanelerin en ideal ilaçlama şekli, akşam insan yoğunluğunun az olduğu vakitler seçilmelidir.

Ameliyathanelerin İlaçlanması
Kullandığımız ilaçlar insan sağlığına bir zararı bulunmamakta. Fakat ameliyat alanının ilaçlanması için kapalı kalacağı süre içerisinde ilaçlanıp, gerekli etki süresi dolunca dezenfekte edilmesi gerekir.

Hastane Otoparklarının ve Bodrum Katların İlaçlanması
Hastahane otoparkları, oda ilaçlama yöntemi ile aynı şekilde yapılmalıdır. Fakat bazı durumlarda ilaç çeşitleri değiştirilebilir. İlaç çeşitlerinin değiştirilmesi durumunda yoğunluğun en az yaşandığı saatlerde uygulama gerçekleştirilir. Otoparklarda, bodrum katlarda diğer bir sorun ise farelerdir. Bu kemirgen türleri hastane içerisine giriş yapmadan müdahale edilmelidir. Genel olarak kanalizasyondan ve bodrum katındaki dış alanlara açılan boşlulardan giriş yaparlar. En kısa süre içinde kimyasal ve fiziksel müdahale uygulanması gerekir.

Hastahane Kantin ve Yemekhanelerin İlaçlanması
Hastahanelerin kantin ve yemekhanelerin ilaçlanması, normal lokanta ilaçlaması ile aynı yapılır. Fakat kullanılan ilaç hastahane iç ortamına uygun olması gerekir. Gerekli kimyasal tedbirlerin yanında yüksek yoğunluklu fiziki tedbirlerde alınır. Fiziki tedbirlerin başında sinek yok etme makinesinin olması zorunluluktur. Gerekli kemirgen kontrolünün sağlanması gerekir.